- 300 gram spruitjes
- 125 gram gerookte kip
- 100 gram taugé
- 100 gram volkoren rijst
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- Snufje peper
Info: ca 30 minuten.
2
350 pp
Voorbereiding:
Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormiddel. (als het grote spruiten zijn, wellicht in 4-en)
Snijd de kip in reepjes of blokjes.
Hak de knoflook fijn
Bereiding:
Kook de spruitjes in ca 5 minuten beetgaar, giet af en zet apart.
Kook de rijst gaar volgens verpakking, (meestal een minuut of 7)
Verhit de olijfolie in een wok (of grote pan) en doe de kerriepoeder erbij.
Voeg dan de spruitjes toe en roerbak ze totdat ze beginnen te kleuren.
Doe dan de kip erbij en bak dit even mee. een minuutje of 2.
Doe dan knoflook, taugé en ketjap en eventueel de peper erbij.
Roerbak alles nog even en schep regelmatig om totdat alles goed warm is.
Eet smakelijk.
