Warm Hoofdgerecht

Witlof met gekookte aardappelen en appel

image_printPrint of maak PDF
  • 500 gram aardappels (of een zak geschilde krieltjes)
  • 500 gram witlof
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 1 grote rode ui
  • 1 zoete appel
  • 1 eetlepel pittige mosterd
  • 1 eetlepel honing

Info: ca 35-40 minuten. 2-3. <500 pp.

Voorbereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in grove blokjes van ca 2-3 cm. en kook ze in ca 10-15 minuten gaar.
Snijd ondertussen de witlof in repen van ca 1 cm en haal het middelste harde onderstuk er uit.
Snijd de ui in kwarten en dan in reepjes.
Haal het klokhuis uit de appel en snijd deze in blokjes net zo groot als de aardappels.
Je hoeft de appel niet te schillen, mag natuurlijk wel.
Doe de appel wel als laatste, zodat hij weinig tijd heeft om te verkleuren.

Bereiding:
Bak de spekblokjes in een grote pan, zonder olie of boter gaar, maar niet krokant.
Voeg dan de ui toe en bak mee totdat deze glazig ziet.
Voeg dan de witlof en de appel toe.
en schenk de honing er overheen. Roer alles goed door en laat even meebakken
tot de witlof bijna gaar is. Dit gaat redelijk snel.
Voeg dan de gekookte aardappelblokjes en de mosterd toe.
Roer nogmaals goed door en laat het geheel goed warm worden.

Eet smakelijk

Geef een reactie