- enkele meringue koekjes (schuimkoekjes)
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 2-3 grote eetlepels lemon curd
- 150 gram Mon Chou
- 100 gram fruit naar keuze in kleine blokjes of granula
- limoen rasp
- 2 kletskopjes of chocolaatjes
Info: ca 15 minuten.
ca 4 glazen
200 tot 600 pp
Voorbereiding:
Dit gerecht laat veel ruimte voor eigen inzicht.
Fruit kan naar eigen keuze worden genomen of vervangen door
granula (op de foto de granula met 4 noten versie).
Klop de slagroomlobbig. Niet helemaal doorkloppen dus.
Klop de Mon Chou en de lemon curd een beetje losser.
Voeg dan de lemon curd en de Mon Chou bij de slagroom
en schep voorzichtig alles goed door elkaar.
Brokkel de merengue in kleine stukjes.
Maak ook kleine stukjes van het fruit of de granula.
Bereiding:
Pak 4 mooie glazen en leg een laagje merengue op de bodem.
Dan hier over een laagje slagroommengsel.
Hier overheen een laagje fruit of granula.
Dan weer een laagje merengue en nog een laagje slagroommengsel.
De bovenkant dan afmaken met een beetje limoen rasp.
en een chocolaatje of een stuk van een gebroken kletskopje.
Bovenstaand is een voorbeeld. maar laat je fantasie de loop.
Zolang de merengue en het slagroommengsel in laagjes wordt
afgewisseld met jou fruitkeuze… lukt het wel.
Eet smakelijk
