Warm Hoofdgerecht

Zalm met courgette en aardappels

image_printPrint of maak PDF
  • 2 grote zalmfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 courgette
  • 1 handvol cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepel peterselie
  • 2 eetlepels oregano
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 1 zakje aardappelschijfjes

Info: ca 45-50 minuten, inclusief oventijd 2 personen <550 pp

Voorbereiding:
Snij de ui in smalle halve ringen
Snij de courgette in dunne halve plakken
Snij de paprika in reepjes
Snij de zalm in grote brokken.
Hak de knoflook fijn

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe de ui, paprika, courgette, tomaatjes en de zalm in een ovenschaal.
verdeel de knoflook, peterselie en oregano erover en voeg zout en peper toe naar smaak.
Hussel alles door elkaar en besprenkel het geheel dan met olijfolie. (ca. 3-4 eetlepels).
Bak alles in 25-30 minuten in de oven en schep halverwege nog even alles om.
Bak tijdens het wachten de aardappelschijfjes in een eetlepel olijfolie goudgeel gaar.

Tip: voor wat extra pit kan er ook een eetlepel of 2 gemalen gran pardano door het mengsel,
of er later overheen gestrooid.

Eet smakelijk

Geef een reactie