Gebak

Kerstster met Nutella en walnoot

image_printPrint of maak PDF
  • 2 stuks deeg voor hartige taart/ quiche
  • 1 pot Nutella
  • handvol walnoten, ongezouten
  • 1 ei
  • Kristal- of kaneelsuiker
  • Poedersuiker

Info: ca 35 minuten incl. baktijd nvt onbekend

Voorbereiding:
Hak een handvol walnoten in kleine stukjes
Klop het ei los.
Laat het deeg in de koelkast tot vlak voor gebruik.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol 1 plak deeg uit en besmeer het oppervlak met een redelijke laag Nutella.
Dit gaat beter als het deeg koud is.
Strooi dan de walnoten gelijkmatig over de pasta.
Leg de 2de plak taartdeeg er bovenop en druk lichtjes aan.
Snij dan van binnen naar buiten het deeg in stukken maar niet helemaal tot in het midden.
Het makkelijkste is om eerst een kruis te maken en dan ieder 4de deel nog 2x te snijden.
Maar let wel op om het midden niet in te snijden.
Draai dan elk stuk apart 2 of 3 keer rond, zo ontstaan een mooie ster.
Bestrijk dan het geheel met wat ei en strooi er een beetje Kristal- of kaneelsuiker overheen.
Bak in ca. 20-25 minuten gaar. Na afkoelen nog wat poedersuiker er over.

Eet smakelijk.

Geef een reactie