- 100 gram rijst
- 200 gram rundergehakt
- 1 courgette
- 1 zakje Conimex nasikruiden met gedroogde groenten
- 0,5 paprika, eventueel Spaanse peper
- 1 grote teen knoflook
- 2 eetlepels ketjap Manis
- Olie om in te bakken
- eventueel een potje zoetzuur ( Atjar )
Info: ca 25-30 minuten.
2
<500 pp
Voorbereiding:
Schil de courgette en snijd deze in plakjes (eventueel halve plakjes).
Snijd de paprika of peper in kleine blokjes.
Doe de nasikruiden in een kommetje met wat lauwwarm water om te wellen.
Hak de knoflook fijn.
Bereiding:
Zet het water op om de rijst te koken.
Bak de courgette met de paprika of peperblokjes in een scheutje olijfolie gaar.
Als deze iets gebakken is, voeg je een scheut ketjap manis en de helft van de
knoflook toe en roer af en toe even door. Als het te droog is gebakken mag er een heel klein
scheutje water toegevoegd om aanbranden te voorkomen.
Zet het vuur klein en doe een deksel op de pan maar laat er een kiertje in.
Bak tegelijkertijd in een andere grotere pan het gehakt met de resterende knoflook rul in wat olijfolie.
Als het bijna gaar is voeg dan de kruidenmix toe en laat die even lekker meebakken.
Roer goed door.
Intussen zal de rijst ook gaar zijn. Giet deze af en voeg de rijst bij het gehaktmengsel.
Goed door roeren en even alles goed laten bakken.
Garneren met wat atjar… altijd lekker.
Eet smakelijk.
