Warm Hoofdgerecht

Zalm met courgette en aardappels

Info: ca 45-50 minuten, inclusief oventijd 2 personen <550 pp Voorbereiding:Snij de ui in smalle halve ringenSnij de courgette in dunne halve plakkenSnij de paprika in reepjesSnij de zalm in grote brokken.Hak de knoflook fijn Bereiding:Verwarm de oven voor op 200 gradenDoe de ui, paprika, courgette, tomaatjes en de zalm in een ovenschaal.verdeel de knoflook, peterselie en …

Warm Hoofdgerecht

Pizza met bladerdeeg

Info: ca 30 minuten. inclusief oventijd 2-4 personen <400 pp Voorbereiding:Verwarm de oven voor op 200 gradenSnij de ui in ringenSnij de paprika in reepjesSnij de tomaten in plakkenSnij de courgette in dunne plakkenBak het gehakt rul met 2 eetlepels olijfolie.Meng een sausje van 3 a 4 eetlepels yoghurt en 1 a 2 eetlepels groene pesto. Bereiding:Bekleed …

Warm Hoofdgerecht

Paprika met kip in roomsaus

Info: ca 45 minuten. 2 personen <400 pp Voorbereiding:Snij de ui in kleine blokjesSnij de paprika grof in reepjes of blokken.Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snij in kleine stukken. (Bewaar de uitgelekte olie)Hak de knoflook fijn.Snij de kipfilet in gelijke repen of blokken, of in grove stukken. Dit naar wens.Ik maak blokjes omdat ze sneller gaar …

Koud bijgerecht

Tomatensalade

Info: ca 10 minuten. 2-4 personen <100 pp Voorbereiding:Snijdt de tomaten in dunne plakken.Snijd de mozzarella in dunne plakken.Hak enkele blaadjes basilicum fijn.Rooster de pijnboompitten. (zie uitleg). Bereiding:Rooster de pijnboompitten: Zet een koekenpan op hoog vuur.Doe de pijnboompitten erin, zonder olie of boter.Rooster de pitten. dit duurt ongeveer 4-6 minuten.schud ze elke paar seconden om, anders verbranden …

Warm Hoofdgerecht

Quesadillas met gehakt

Info: ca 25 minuten. 2-4 personen <400 pp Voorbereiding:Snijd de paprika in kleine stukken (naar wens)Snijd de ui in hele kleine stukjesLaat de mais uitlekken Bak in een pan het gehakt rul in 2 eetlepels olijfolie.Voeg dan de paprika, komijn en tomatenpuree toe en roer goed door.Voeg eventueel een klein beetje water toe om het wat smeuïger …

Warm Hoofdgerecht

Groente met Beef Bulgogi

Info: ca 30 minuten. 2 personen <400 pp Voorbereiding:Hak de knoflook en de gember fijn.Snijd de prei in hele dunne schijfjes(ca 2-3 mm).Snijd de wortel in ragdunne reepjes (julienne)De groente dun snijden is belangrijk omdat ze maar heel even meebakken.Snijd de biefstuk in reepjesRasp een halve peer en snijd de andere helft in dunne reepjes.Maak in een …

Nagerecht

Eton Mess

Info: ca 15 minuten. ca 4 glazen 200 tot 600 pp Voorbereiding:Dit gerecht laat veel ruimte voor eigen inzicht.Fruit kan naar eigen keuze worden genomen of vervangen doorgranula (op de foto de granula met 4 noten versie). Klop de slagroomlobbig. Niet helemaal doorkloppen dus.Klop de Mon Chou en de lemon curd een beetje losser.Voeg dan de lemon …

Soep

Gele paprikasoep

Info: ca 35 minuten. ca 4 koppen <250 pp Voorbereiding:Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder zaad.Los het bouillonblokje op in het warme waterSnijd de wortel in kleine stukkenSnijd de ui in kleine stukjesHak de knoflook fijn Bereiding:Gril de grote stukken in de oven met de schilkant boven, tot deze zwart wordt.Bak intussen in 2 …

Brood Koud bijgerecht

Focaccia

Info: ca 80 min incl. rijs tijd 2 ca ? pp Bereiding:Doe de bloem, zout, suiker, olijfolie, oregano en gist in een kom.Doe er ca 80 ml van het water bij en kneed het tot een deeg.Voeg nu steeds een beetje water toe, tot het deeg soepel en elastisch is.Voeg je 100 ml ineens toe en is …

Koud bijgerecht

Tonijnsalade

Info: ca 10 min. nvt nvt Voorbereiding:Snijd de ui de appel en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, aar eigen wens kan het wat grover.Laat de tonijn goed uitlekken en verkruimel deze. Bereiding:Doe de stukjes, ui, appel en tomaat bij de vis en mix alles goed door elkaar.Doe er dan de fritessaus bij totdat het smeuïg genoeg …

Warm Hoofdgerecht

Ovenschotel met zalm en frites

Info: ca 40 min. 2 <600 pp Voorbereiding en bereiding:Snij de paprika, de ui en de courgette in redelijke stukken.(ongeveer zo groot als de tomaatjes).Hak de knoflook fijn.Doe de ui, courgette, paprika, tomaatjes en knoflook in een schaalBestrooi alles met 3 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaaken strooi er 2 eetlepels oregano bij. Meng alles goed …

Warm Hoofdgerecht

Pikante stoofschotel met rijst

Info: ca 15 minuten (exclusief 2,5 uur sudderen) 2 <600 pp Voorbereiding:Snijd de runderlappen in stukken van ca 2 cm.Snijd de paprika en de ui in grove stukkenSnijd de peper in ringetjesHak de knoflook en de gember fijnLaat de ananasstukjes uitlekkenMaak bouillon van het water en het bouillonblokjeLos wat maïzena op in een beetje water Bereiding:Bak het …